tarangire

Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen

home | links | contact | wereldkaart

Tanzania - Tarangire National Park

Dit park is weer heel anders dan de voorgaande parken. Het is hier erg heuvelachtig en groen. De rivier Tarangire stroomt hier doorheen. De bomen zijn (op dit moment) vrij groen en er staan heel veel Baobab bomen ook wel apenbroodbomen omdat apen graag de vruchten van deze boom eten. Olifanten slopen de bomen voor het vocht dat erin zit.
Onderweg zien we olifanten, giraffen, zebra’s, wildebeesten, vogels (grote zwarte met een rode keel, een beetje kalkoenachtig) en natuurlijk de impala’s en gazellen.

In een droog stuk van de rivier graven olifanten een gat met een diepte van 1 à 2 feet diep om het water omhoog te laten komen.

De middag game drive in Tarangire National Park was korter dan we hadden verwacht. We zagen een aantal mooie vogels, een heleboel termietenheuvels en zelfs nog een luipaard, heel dicht bij de weg, met een kill hangend in de boom waarin hij sliep.

Over de termietenheuvels heeft Roman ook nog het een en ander uitgelegd. De termieten kiezen een boom uit en die eten ze van boven naar beneden helemaal op. Beneden maken ze hun ‘huis’ en dat wordt steeds groter naarmate ze meer van de boom hebben opgegeten.