Op weg naar de Gouden Cirkel

Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen

home | links | contact | wereldkaart

Gouden Cirkel

Zaterdag 27 augustus 2011

Wat een schitterende trip hebben we vandaag gemaakt! Het begon met Thingvellir National Park. Het weer was schitterend, lekker zonnig en we konden ver kijken.

In het geisergebied hebben we geiser Strokkur verschillende keren zien spuiten. Ook de beroemde bel die er aan vooraf gaat hebben we gezien en vastgelegd. Er omheen rook het echt naar zwavel. Er waren ook gaten met pruttelend water en andere plaatsen hadden helderblauw water.

Waterval Gullfoss is ook zeer indrukwekkend. Wat een enorme hoeveelheid water stort daar naar beneden. Zowel boven als beneden heb je goed uitzicht op de waterval en ook op de kloof die door het water is uitgesleten.

Achter de waterval Seljalandsfoss kun je langs lopen en klauteren. Het is niet glibberig maar echt makkelijk loopt het ook niet. Maar mooi is het wel!

Vanaf de ringweg rijden we iets verder door zodat we meteen de Skogafoss kunnen bewonderen. Het lijkt een beetje te gaan betrekken maar het is nog altijd droog. Naast de waterval loopt een (steil) pad omhoog. Boven is het uitzicht ook heel mooi. Met hooggelegen weilanden waar toevallig net twee wandelaars vandaan komen. Het water valt hier 60 meter naar beneden.